Sunday, February 10, 2013

KTM

Honestly, on the way there I had no idea what sort of images I'm going to capture. So I thought I'd just wing it, you know. And here they are :).

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 - Bumbungnya aku 'cabut'! :)

No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

15 comments:

  1. always love your color tone Mr. Syed..
    seems that a lot of angle to be explored within the KTM building itself right?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks bro. Dari kaler muted hinggalah ke yg bright2, I memang suka all sort of tones. Of course kena sesuai dgn images lah. For me kaler ni macam suatu 'celebration' :)

      I know, right! Untuk lebih kurang 15 minit I tercegat kat stesyen tu trying to figure out apa la nak shoot. Then it came, kenapa mesti belenggu diri dgn rules and past experiences? Just let go and shoot ikut feel. 'Lihat' dari 'mata' lain dan bebaskan diri dari 'restrictions' and 'expectations'. Feel free to shoot! :)

      Delete
  2. sifuuuu...

    ajar ku bagaimana nak buat bumbung tercabut gitu!!

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. OooOOoo... sifu I am not la doc :)

      Ni dia cara I edit photo tu guna PS...
      1- HDRed photo tu
      2- Pas tu find a photo with dramatic sky [foto yg digunakan di shoot masa hujan dekat nak turun]
      3- Create new canvas
      4- Cut out the sky and paste to canvas
      5- Then for the train photo, buat outline to separate the bumbung [pakai magic wand tool and lasso tool] then select rangka, landasan dan train and paste to canvas yg dah ade dramatic sky tadi and arrange
      6- Pas tu touch up cukup2 kasi cantik...hehe :)

      Delete
    2. Oh....

      Errrrr....
      Ketaq sikit kalau guna PS ni..
      Blur lagi
      ;)

      Delete
  3. Wow!! Fantastic shot..
    Seriously, terpegun..

    Saya selalu datang sini setiap hujung minggu. Friday & Sunday sebab naik ETS berulang alik ke Perak-KL...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ms.Lavender :)

      Every week? Kampung kat Perak ke? I pernah ke Batu Gajah naik train ni. Very comfortable and cepat too :)

      Delete
    2. Tak...kampung saya di kl. berulang-alik ke perak sebab kerje di lenggong.. so, setiap weekend akn balik ke kl la...

      Delete
  4. comelnye syed...

    amek tempahan photoshoot wedding ka?

    hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kucing tu memang comel :)

      What wedding photoshoot la?

      Delete
    2. Nope. Used to, like small functions, but not anymore.

      Delete