Tuesday, February 12, 2013

SABAH - CITY TOUR

Lama dah tak ke Sabah i.e Kota Kinabalu. This time pergi ramai-ramai dengan sanak sedara satu bas. Seronok betul! :). 

Anyway, ni set foto pertama. Ni part 01 of 08. Biasa la saya kalau ambik gambar mesti beratus-ratus sampai kena split 8 bahagian.... hehehe.

Set 01 - City Tour


02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

Bersambung...

Saya senaraikan semua entries jalan-jalan Sabah saya di bawah:

No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

15 comments:

  1. wow! awesome! gune camera ape ni ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Currently most times pakai EOS 7D. Sometimes the 400D :)
      Ooo... saya sgt suka LOMO camera. Very artistic images nya.

      Delete
  2. love the blue sky !!

    masjid tu kan..
    kalau dapat shot 'refleksi masjid dalam tasik masa matahari naik/turun ' kann...
    mesti cantik kan!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yes, I was so pleasantly surprised by the blueness of the sky. To me it was magical! SubhanAllah!
      Kan! Cumanya I tak dpt nak explore masjid tu to find angle2 menarik. Not enough time. Maklum la ikut rombongan kan :)

      Delete
  3. shot cliche tu la yang saya dok gila-gilakan tuh! huuu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nothing wrong with clichรฉs actually :). It's just that I always try to avoid them and challenge myself to take shots differently.

      Tapi, yg shot cam tu I tak leh resist.. hehe.

      Delete
  4. kalau pasal blue sky, Sabah memang best..

    ReplyDelete
  5. cantik...

    tempah mutiara satu kat pasar filipina :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. Alhamdulillah.

      I tak beli apa2 pun kat market tu. Sibuk ambik gambar :)

      Delete
  6. cantiknya shots! boleh buat juai nii.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm... ade ke yg nak beli? Hehehe...

      Thanks JA :)

      Delete
  7. Replies
    1. Memang cantik doc. Walau pun masa u dah tinggi hari, cahaya masih awesome! :)

      Delete