Monday, March 31, 2014

PENANG - PHOTOSHOOT

Ha.. kalau dah gi jalan2 dgn aku mesti la kena pose for photoshoot. Ala... simple2 dan santai2 je photoshootnya. Sambil jalan2 sambil shooting. Yg penting have fun while vacationing :)

Aku ni pantang je nampak nice window/door frames. Mesti my 'models' kena pose.....hihihi...

Tak kisah le mana pun kat jalan2 tu. Ader je spot yg sesuai, strike a pose! Hehehe...

Kebetulan my room's balcony can see their room's balcony like this. So I called them to come out of their rooms and pose! Yes, they must be ready to berfoto at any time bila jalan2 dgn aku... hahahaha....

Spot balcony tu nice for photoshoot. So POSE! Hihihihi...
Diaorg ni memang best. Each one of them so sporting. Ok je layan aku kalau aku nak berfotografi :)







Took a few shots before beach activities....




A couple more shots after the beach activities.


Hahaha.. entah le kenapa yg 2 tu nak tunjuk gigi pulak...hihihi....

syed amran images, canon eos 7d, tamron 18-270mm, penang, pulau pinang, vacation, outdoor photoshoot,
No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

Friday, March 28, 2014

PENANG - JET SKI

Salah satu beach activiti yg kami went for was the jet skiing. Depa bertiga ni je la. Aku prefer to remain dry on the beach and take photos.... hihi....

Pada aku memang best la dpt peluang shoot water sport cam ni. Entah tak tau bila lagi leh dpt experience cam ni :)




























syed amran images, canon eos 7d, tamron 18-270mm, jet ski, beach, vacation, penang, pulau pinang,

No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

Thursday, March 27, 2014

PENANG - MONKEY BEACH

Selepas spending such a fun time memancing, kami bergerak ke Monkey beach. Kata David trip ke Monkey beach ni baru je dibuat oleh beach tour operators. So still nice and rustic kata dia. And banyak monkeys. Plus we'll be having a BBQ lunch there. Semua masa tu dah mula lapar dah...hihi...

Sempat bergroup foto dulu sebelum bertolak... hihi...
Diaorg ni semua memang ever so ready for snaps. For a photographer tu yg best tuh!!! :)

Si Adam ni lagi la. Honestly la kan, ader someone like him in the group memang make trips that much more fun. Actually diaorg ni semua memang fun people lah :)
Seronok sebenarnya gi jalan2 dgn org2 muda ni. Rasa muda la jugak aku... hihihihi....

Beach situ memang cantik. Cuma masa ni aku tengah lapar so tak le gi explore jalan jauh2 sampai hujung tu.

Relaxing while waiting for lunch.

Bbq tu ader lamb, chicken, hotdog, prawns and fish. Makan dgn roti dan cucumber and tomatoes.

Muka2 tengah lapar.... hihihihihi....
Lapar tak lapar, aku suruh pose gak... hahahahahaa....

Some of the monkey shots I managed to capture. So familar dgn human kot sebab monyet2 berani datang very close to us. Si Adam pi bagi monyet tu Cheezels... hahahaha....

More beach shots.



syed amran images, canon eos 7d, tamron 18-270mm, penang, pulau pinang, vacation, monkey, monkey beach, beach,

No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.