Monday, December 2, 2019

PORT DICKSON - THISTLE HOTEL

Kali ini saya jalan-jalan lagi ke Melaka. Isteri ada kursus di Port Dickson di Thistle Hotel PD, so I accompanied her. While she attended the kursus, saya buat plans jalan-jalan di Melaka, sekali lagi. Banyak lagi tempat-tempat bersejarah dan menarik di Melaka yang belum saya lawat sebenarnya. 

Hujan masa perjalanan kami ke Port Dickson. 

Lebat sungguh.

Mujur hujannya sporadic.

Berhenti sekejap di RnR for a quick minum petang. Moreover, langit nampak mendung sungguh tu.

RnR di Malaysian highways are actually very nice. Setanding dengan di negara-negara lain seperti semasa kami bercuti di Eropah. RnR sini lagi best la sebab makanan lagi sedap.. hehe. Plus sini ada surau. Alhamdulillah.

Selesa dan bersih. Kami nampak ada ramai foreign tourists singgah di sini for short stops dan makan-makan.

Sandwiches, nuggets and kuih plus drinks.

Ingatkan sempat la sampai PD before the rain caught on us again.


Some parts hujan lebat, some renyai. Sempat my wife captured the contrast between langit cerah dan mendung berat. 

Hujan lebat di belakang kami.

Tiba di Port Dickson. Masa tu saya berharap semoga tidaklah hujan di PD sebab plan nak ambil gambar sunset.

Thistle Port Dickson Resort & Spa. 

Kami sudah beberapa kali menginap di hotel ini. Overall, memang bagus Thistle Hotel ni.

Huge lobby overlooking the sea.


Barisan air pancut di kiri dan kanan entrance depan hotel.




Checking-in at the reception.

Lobi yang besar with many comfortable and inviting seating.



View kolam renang dari lobi.


So beautiful kolam renang ni, dihiasi pokok-pokok. 

Macam ada peluang je nak tengok sunset 😊.

Very well manicured and cared for landscape.

Gorgeous sunset hues. 



Bilik kami di tingkat 5. Ini view dari koridor tingkat 5 tu. SubhanAllah, so beautiful.


Truly breathtaking. 

Visibility pun bagus, tak de haze, so boleh nampak kapal-kapal besar membelah lautan.

Bilik kami.

Cukup luas, selesa dan lengkap serba serbi sebuah bilik hotel. Alhamdulillah.


Bersambung...

No photograph or videos may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

No comments:

Post a Comment