Wednesday, December 4, 2019

PORT DICKSON - THISTLE HOTEL - SUNSET

Selesai bersolat dan berehat sekejap kami ke pantai nak tengok sunset dan ambil gambar.  

Beautiful view dari tingkat 5 Thistle Hotel.


Beautiful. Semoga tak hujan, I was hoping masa tu.


Jom ke tepi pantai. Passed by the swimming pool.

Kelihatan awan mendung berkepul-kepul.


Cuba nak capture reflection sunset di swimming pool tapi kurang berjaya.. hehe.



Ada water fountains.

Tak ada guests and screaming children (and screaming parents) di pool ni masa tu. So it was quite nice and calming. 


Ada air terjun.

Dari swimming pool nak ke pantai akan lalu padang hijau ini. Such beautiful landscape.

Teringat saya, about 15 years ago, me and my office colleagues had telematch games di padang ni. It was super fun, we all still remembers it 😊. 

Ada foot path ke pantai.

Pemandangan bangunan hotel dari padang.

Ada facilities seperti cafe, gym, karaoke rooms dan spa di sini.

Juga ada infinity pool. 

So calming.


Isteri sedang berjalan nak ke lounge chairs tu.

Macam cermin reflections sunset pada infinity pool ni. 

Pantainya dijaga cukup bersih. Kelihatan satu family sedang mandi manda.

I then joined my wife at the lounge chairs. Sigh... cantiknya view masa ni.


Kami berjaga-jaga le jugak, tengok-tengok keliling tempat berteduh in case hujan. 



Walau pun bentuk bulat mentari tak kelihatan kerana awan gelap, kami tetap berpuas hati since still ada these beautiful sunset hues. 

Jom turun ke pantai kejap.










Cuba juga nak capture ombak bergulungan tapi tidak sukses sebab sudah low light masa tu.. hehe.







Caution!

Joined semula my wife di lounge chairs dan tunggu more sunset views.

The infinity pool.


No, we did not go for a swim. Tak rajin la.. hehe.

Captured the golden orangy sunset hues on the water and sand.




It was quite a relaxing and restful evening. 


The sun was pretty much covered by the clouds at this time.







Aaaaaa.... there it was! The full circle! 😊

Apa lagi, sibuk le zooming-in.. hehe.




SubhanAllah, cantiknya!


Sudah mula mencecah ufuk. 

The huge red ball disappearing bit by bit, minute by minute.




Ya Allah, sungguh indah ciptaanMu.











Syukur Alhamdulillah, dapat kami menikmati sunset yang cukup indah sekali.

Berjalan balik semula ke bilik.



Tangga ni dinyalakan di waktu malam. 



Bersambung...

No photograph or videos may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

2 comments:

  1. Saya kalau ke PD hanya menginap di Ancasa Hotel, sebab jenis apartment. Selalu datang dengan family besar. Suka situ sebab ada pool dan dekat betul dengan pantai. Pantai pun baru lepas tambak dan bersih. Lain kali boleh la cuba di sini.. tapi kena tempah banyak bilik lah kalau datang 3,4 family..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya setuju. Kalau pergi bercuti ramai-ramai, ada beberapa families, memang elok menginap di apartments. Lebih selesa and everyone get to be with his or her family and not separated in different rooms.

      Dulu saya pernah menginap accommodation jenis apartment. Saya ingat lagi the living room can be converted jadi bilik tidur dan sliding door ditarik dan viola! jadi 2 bilik! Tak ingat apa nama hotel di PD tu.

      Tapi sekarang ni trend org sewa homestay. Tapi homestay tak ada la swimming pool.

      Delete