Monday, May 27, 2013

YOGYAKARTA - IBIS STYLES HOTEL & RESTAURANTS

Di Yogyakarta kami menginap di Ibis Styles Hotel. I just love the hotel that I must dedicate an entry for it.. hehe. 

Plus a look at a couple of restaurants where we had our meals while vacationing in Yogyakarta. 

01 - Bilik yg spacious and with soothing colors. Simple yet ader style.


02 - Antara bilik air dan bilik tidur ader cermin see through. Very sexy.. hehe.


03 - Simplicity.


04


05 - Pandangan dari bilik air. Tu ha katil.. hehe.


06


07 - Leh naik bumbung. Ader lounge for drinks and swimming pool. Also got this amazing view masa sunset. Breathtaking, yes? :)


08


09 - Setiap bilik ader a copy of this phamplet.


10 - Lobby yg nampak macam dalam Design magazines.


11 - Super cool. I love it!!


12 - Love the color coordinations.


13 - Area outdoor hotel yg secluded.


14 - I think I could just sit there for hours...


15


16


17


18


19


20


21 - Looking very ultra modern, yes?


22 - The lighting is just so cool!


23 - Reception area.


24


25


26 - Carpet corridor bilik pun colorful!


27


28


29


30


31


32 - Restoran Den Nany dan Restoran Saptoheodojo. Enak banget!


33

Bersambung....

Saya senaraikan di bawah links untuk semua entries YOGYAKARTA saya: 










No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

9 comments:

  1. cantek nye hotel nii...

    baru saya teringat...

    Ibis Hotel sedang di bina di jalan YapKwanSeng depan OTWC tu...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agreed :). Simple and ceria what's with all the bright colors and modern designs.

      Oh yea? Hmm.... I thought kat KL ni ader satu dah...

      Delete
  2. hehehheee..
    nampak awak kat cermin tu!!!

    no privasi ahhh nak duduk berangan dalam tpilet gitu!!! hahhahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.... terpaksa sebab tu angle yg paling best :)

      I know, right! Haha... tapi nasib baik ader tirai that can be pulled down :)

      Delete
  3. lawa gak hotel ni

    simple dan modern concept pun ada



    prosedur gempa bumi tu pun diberi.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes agreed bro.
      Yes, area tu pernah ader gempa bumi dulu. So as a precaution they letak le phamplet tu for guests.

      Delete
  4. malu laaa nak mandi kalau takde tirai. hahaha!!

    lawa giler hotel nih. pusing pusing hotel pun boleh abis bateri dibuatnya. heheh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ade tirai le GB. Tak pun berkemban le :)
      Yes, I suke hotel ni. Current, ceria and simple.

      Delete
  5. Assalamualaikum wr wb.

    Sebelumnya saya mohon maaf bilamana Tuan/ Puan/ Abang/ Akak kurang berkenan kerana posting saya. Salam perkenalan saya Jati dari syarikat pelancongan Ganesha Jogja Tour & Travel. Bilamana tuan/puan, abang/akak nak melancong kat Jogja sila kol / whatsapp saya. Insya Allah saya bagi quotation menarik dengan harga yang berpatutan.

    Kami bagi harga yang berpatutan dengan service best kerana kami handle terus dari Jogja. Bilamana tuan/puan, abang/akak nak melancong ke Jogja sila kol / sms / whatsapp saya +628985101301, bole juga email ganeshabantul@yahoo.com. Tanya2 dulu tidak mengapa..

    Berikut contoh pakej pelancongan dari kami:
    (pakej lain sila whatsapp)

    Day 1
    ● Tebing breksi
    ● Kotagede (kilang silver & chocolate)
    ● Sandboarding Parangkusumo
    ● Parangtritis beach
    ● Manding (leather arts)
    ● Alun2 selatan (sepeda & becak lampu)

    Day 2
    ● Merapi lava tour (sunrise)
    ● Borobudur temple
    ● Kalibiru

    Day 3
    ● Timang beach
    ● Cave tubing pindul
    ● Pinus Forest
    ● Bukit bintang

    Day 4
    ● Drop off to airport

    Harga bermula dari:
    RM 602 (ALL IN)*
    RM 452 (exclude hotel)*

    *kos kira dalam 1 ringgit = 3500 rupiah, kos hanya estimasi sahaja kerana nilai tukar naik turun
    * kos kira dalam 5 pax, lagi ramai lagi jimat, lagi sedikit lagi mahal

    Pakej termasuk
    ● Private kereta / van AC standard pelancongan (Grand / all new Avanza / Xenia untuk 2-5 pax, Isuzu elf 11 seater untuk 6-11 pax, Isuzu elf 16/17 seater untuk 12-16 pax, medium bus 31-33 seater untuk 17-33 pax, bigbus 44-54 seater untuk 33 pax lebih)
    ● Pick up & drop off airport
    ● Hotel *2 selama 3 malam (termasuk makan pagi)
    ● Supir / Pemandu
    ● Makan supir
    ● Parking
    ● Semua entrance fees sesuai itinerary (include Borobudur entrance fee $25 (Rp 325.000)
    ● 4x4 jeep merapi (kongsi 4 orang)
    ● shuttle menuju timang / kalibiru, kalibiru bilamana guna van harus naik ojek sepeda motor
    ● Dinner and lunch sesuai itinerary (halal meals)
    ● Air mineral
    ● Insurance

    Exclude:
    ● Flight Ticket
    ● Airport taxes
    ● Gondola ride bilamana pergi timang
    ● Personal expences (laundry, pulse, shopping etc.)
    ● Menu tambahan untuk dinner / lunch
    ● Tips untuk driver (seikhlasnya)

    Note:
    Harga dapat berubah setiap masa
    Harga tidak berlaku bagi high season

    >>> Untuk pakej pelancongan jogja yang lain sila jangan sungkan kol /whatsapp +628985101301 (FREE).
    >>> Email: ganeshabantul@yahoo.com
    >>> Facebook: www.facebook.com/reviosta (Jati Wijaya)

    Kami juga sedaiakan kereta sewa (all new avanza, xenia, innova, etc) / van (elf, travello, dyna, hiace 11-17 seats) / bus (29-50 seats) dengan harga yang berpatutan. Harga bole sesuaikan dengan bajet Tuan/ Puan/ Abang/ Akak sekalian.


    Atas perhatiannya kami ucapkan banyak2 terimakasih.

    Wassalamualaikum Wr Wb



    ReplyDelete