Sunday, September 8, 2013

TAMAN RIMBA AMPANG - A MORNING WALK

Taman Rimba Ampang - A Morning Walk.

Just a morning walk. Sambil2 tu berenti sana sini ambik gambar :)
Berpeluh bawak camera dan lens yg in total beratnya 5 kilo. Bagus la berpeluh :).
01


02


03


04


05


06


07


08


09


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21
No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

22 comments:

  1. Foto siput b*** pun cantik..! Wow..
    ada lorek-lorek batik kat cengkerangnya...

    5kg gear?
    berat gak tu... macam beras sekampit beratnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la yg menarik tu. Tak pernah I nampak corak cam tu :)
      I dok perati nampak macam ader 2 corak bertindih...

      Betul bro, 5 kilo. Lepas jalan2 tu I balik rumah dan timbang. 5 kilo! Patut la mengah.. haha.
      Hehe... you are right! Macam sekampit beras yg size 5 kilo tu.. haha

      Delete
  2. siput tu buat saya meloncat... walaupon dia terguling2 ja... apatal agi ulat bulu tu... huhuh...

    masalah nya sekarang saya selalu ja terpegun bila buka blog en syed nih....

    canner tuh.... haisshh.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi mereka adalah makhluk2 yg cukup indah kan CPL :)
      I love ulat2 bulu. I ader a few more ulat bulu shots. Nanti I up kan khas utk CPL ok. Ehh.... cantik ulat bulu tu, I promise you mesti suka.. hehe.

      My sincere thanks to you CPL for such uplifting comments. Made my day lah :)
      Syukur Alhamdulillah.

      Delete
    2. ulat..
      katak..
      siput..
      letak semua!!!!!

      hahahhahaaa!!!

      Delete
    3. Katak? Did you say katak? Eehhh... memang tgh ader dalam queue ni ha :)
      Sila lah bersiap sedia ok :)

      Delete
  3. hahahhahaaa!!
    mana tak berat!!
    bawak 2 kamera..3 lens!!!!

    serius..?
    kat sana boleh jumpa ni semua..?
    [ sebab nampak macam semua binatang dah tak sudi nak duduk kat situ je lagi..!]

    burung-burung mandi adalah sangat ohsem!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..... tapi I bawak 1 camera jek pagi tu. 7D tu berat!

      Yep :)
      I pun tak sangka. The last few visits to that place agak menghampakan. Tapi pagi tu cam byk pulak 'encounters' :)
      [betul tu. Selalunya mesti ader belalang dan patung2, now can hardly see any].

      Burung2 I shoot dari dalam kereta. Masa tu dah nak balik dah. Tetiba sekawan burung2 dtg mandi manda kat lopak2 air betul2 sebelah my car. I pun shoot la. Burung2 tu tak perasan I tgh shooting cause car window tinted.. hehe. Kalau tak, tak akan dpt punya lah cause burung2 ni kalau nampak kita from a mile away pun dah fly off.

      Delete
    2. eh... aa'aa la... ader 2 camera dlm bag tu... patut le lenguh benor.. hahaha...

      Delete
    3. hahahhahahaaaa!!!!
      i have sharp eyes!!!

      Delete
    4. I know you do doc. That's why your foto bagus2 :)

      Delete
  4. paling comel si monyet kecil tu....macam mikir sesuatu je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I agree. I rasa kesian pun ader gak. Mungkin dia lapar....

      Delete
  5. Tak de gambar sang pacat ke? saya beberapa kali try nak ambik, elok dah teropong, pacat gerak je, saya dah cabut tonggang langgang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pagi tu I tak venture ke tepi2 sungai. Situ byk pacat. I ni kalau pacat memang mengaku geli. Lagi pun I phobia sikit dgn makhluk2 yg suck blood ni... :)

      Delete
  6. saya suka gambar burung ciak mandi manda tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. OooOoo.. tu ke nama burung tu :)
      Thanks bro.

      Delete
    2. setahu dan tak silap saya lah, ada yg memanggilnya ciak rumah, ada juga yg panggil pipit (menggikut daerah dan negeri). tapi kalau burung ciak hutan pasti lebih lawa.

      Delete
  7. I loike gambar monyet tu. Guna tele lense ape? exif?

    Like jugak gambar ikan ternganga tu. Macam mana letak kamera tu? Bungkus dlm plastik eh? Pernah tgk org amik gmbr dlm air bungkus dslr dyeoorg. haha.

    When I saw each of your pics, I only can see how much struggle you are when taking those pictures. Clap2x. Professional photographer! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Erma :)
      Guna 70-300mm;Tv: 1/1000;Av: 5.6;ISO:1600

      Ikan tu dalam aquarium yg besar so shoot dari luar je.
      Bungkus!!! Oh nooo... never do that. Kalau leaking habis rosak camera! Kena pakai under water casing[yg harganya lagi mahal dari body camera, the last I check la]

      For me it's not really a struggle when I am doing something that I really love. In fact, it brings much joy :)
      Oh sure, there were times when it just got way too difficult. Tapi minat punya pasal, tak kisah dah :)

      Thanks Erma.

      Delete
  8. suka semua!!! taknak komen banyak tapi...saya suka semua gambo en syed!

    ReplyDelete