Wednesday, March 6, 2013

PAINTINGS

Selalu teruja bila tengok oil or water color paintings. So I also try lah, digitally that is :).

Jadi beli le apples hijau dan merah, towel petak-petak [yang picnic style tu]. Yang lain use yang dah sedia ada di rumah like fruit bowl, bakul dan bunga hiasan. Then arrange apples and props elok-elok and make it look 'casual'. Shooting dibuat di coffee table di ruang tamu dengan menggunakan natural lighting dari balcony. Then shoot, dan shoot dari beberapa sudut style still life photography. 

Pas tu load dlm computer dan edit kasi nampak macam painting :).

Ni lah hasilnya:

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11


No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

14 comments:

  1. Kreatif! ;)

    Ini saya tak pernah try
    ( you gave me lots of idea lately. ;) )

    That furry tabby tak kacau!? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks doc :)
      I use PS for that oil/water color look. Then I apply texture canvas to complete that 'painting' look :)

      That cheeky feline very naughty lah! I dah hambat dia.. hehe

      Delete
  2. dah berapa kali nganga dah nih....

    sukaaa..!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... thanks CPL :)
      Saje je cuba2 digitally sebab nak melukis tak reti :)

      Delete
  3. hahaha!!! sejibik macam painting! heheh~

    ReplyDelete
  4. wah.....kagum melihatnya

    nanti nak try buat jugalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks TP :)
      Yes, yes, pls do try :)

      Delete
  5. Replies
    1. Thanks ff :)
      Seronok bila try2 dan buat kelainan sikit :)

      Delete