Wednesday, March 1, 2023

GENTING SKYWORLDS THEME PARK - RIO

Assalamualaikum.
Ok, sambung lagi cerita jalan-jalan kami di Genting SkyWorlds Theme Park, Genting Highlands. Seterusnya kami ke Rio World.

Ini lokasi Rio World.

Ini senarai apa yang ada di Rio World. Ada fun rides naik teacups, hang glider dan carousel. 

Vamos Danรงar ~ Let's Dance!!

About Samba Gliders.

Tentunya the main attractions in a theme park like this are the fun rides, and the one in the Rio World is most definitely the Samba Gliders. 

That's the Samba Gliders, an exhilarating hang glider ride. Yes, dangling and swinging 65 feet above ground while gliding at high speed ๐Ÿ˜….

As they glide above us, we heard riders screaming as they were being flung through the air in safe but terrifying ways ๐Ÿ˜„.

One glider seats four riders, dua mengadap ke depan dan dua lagi facing ke belakang. Though both sides give riders fantastic views, I would much prefer the seats facing forward. Not that it matters since I'm never getting on this ride/glide... hihi ๐Ÿ˜„. 

These kind of rides, it's just the illusion of danger they say. Well, illusion or not, they are simply not for me lah... hahaha ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜†.

Since such rides creates a socially acceptable situation for screaming, so scream away lah, I'd say ๐Ÿ˜„. I definitely would if I'm on it, though more due to extreme fright... hihi ๐Ÿ˜„. Tak ada riders lain yang dengar jeritan anda sebab mereka juga tengah menjerit ๐Ÿ˜„. Bila dah ramai-ramai menjerit, more thrilling lah the ride, or in this case the gliding, becomes. 


Itu la, lain kali datang theme park ini pakailah kasut, especially kalau nak naik the rides/glide/roller coasters. Kan sudah kena berkaki ayam... hihi ๐Ÿ˜„. Iya lah, kalau dibiarkan pakai selipar, nanti tercabut terkena dan mencederakan orang di bawah.

Beautiful and colorful Rio mural. Siap ada 2 ekor burung di bumbung tu ๐Ÿ˜ƒ.

Welcome to the town of Santa Teresa ๐Ÿ˜ƒ.

Kelihatan menara hijau Samba Gliders yang tinggi about 20 meters high. Oii.. gayat! ๐Ÿ˜…


Sedang kami berjalan-jalan, seorang kru theme park ini beritahu kami sekejap lagi akan ada performance di pentas ini, the Rio Centro Stage. Nice! 

These are Santa Teresa's beautiful and colorful Brazillian colonial style buildings. Very nice spot to take photos.

Water coolers at the one of the buildings. 

Trek Samba Gliders yang bengkang bengkok. 

Sebaris lagi bangunan-bangunan berwarna warni.

Di Santa Teresa ada dataran dengan air pancut. Let's call it Santa Teresa Square.

Beautiful grand fountain with swans. 


Beautiful muticolored Macaws perched at one of the building's balcony.

Kalau nak naik Samba Gliders sila ke bangunan biru ini.

Samba Gliders.

Another macaw at a balcony. So cute!

Also on the roof.

Ok, the performance had started. Nama persembahan ini ialah Samba Urbana.

Samba Urbana at Rio Centro Stage.

Samba Urbana: Let the rhythm flow! Hear the music play! Put forth your best shimmy as Rio invites you to a sizzling performance of Rio’s best talents.




















































Ok, let's explore the rest of this Rio World.



Santa Teresa Trolley Treats. Serving juicy soft-shell tacos filled with meats and veggies such as roast beef tacos and chicken tacos. 


Ada kedai Rio Mercado. Jom masuk kejap tengok apa yang dijual di dalam tu.

There are apparel, bag and accessories, stationaries, toys and games, fashion accessories, souvenirs and home decor.



Adorable pillows and cushions. 

Spix's macaws or blue macaws.




So colorful and festive!


Game stall. Yang ini namanya Mecanico. 



More adorable birds from the movie 'Rio'. 





Marmoset pun ada ๐Ÿ˜ƒ.

Pada tiang lampu di Santa Teresa ini ada banyak birdhouses. Super cute!

A marmoset hanging by its tail at a lamp post ๐Ÿ˜ƒ.



Another game stall. Kalau menang, dapat giant banana ๐Ÿ˜„. 

Kalau dapat, jangan risau, tak perlu gendung pisang tu keliling theme park, boleh simpan dalam locker. 

Another fountain. 

The Rio Fountain. Ada Blu, Jewel, Pedro dan Nico. 

A plaque for Blu and Jewel.


Gliding through the Genting Highlands sky. 




Rio World bukan sahaja cantik dengan deretan bangunan berwarna warninya tapi juga dihiasi dengan pokok-pokok besar. 

Beautiful colonial building with intricate faรงade decorations.

Masa glider lalu di trek lengkok ini... waaa... pastinya terhayun ke sisi dan mesti kecut perut dibuatnya... hihi ๐Ÿ˜….

Salah satu attractions di Rio World ini ialah 'Rio Carnaval Chaos!'.  


About Rio Carnaval Chaos!

Colorful teacup ride with Blu and Jewel, and the Rio crew.







Musik samba dan jeritan riders. So festive... hihi ๐Ÿ˜„.

The third attraction in the Rio World is the Blue Carousel. 

About Blue Sky Carousel.










Double-decker carousel ride with iconic characters. 



Next entry will be about the Ice Age World and Epic World. Meanwhile do take care.  

No photograph or videos may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

No comments:

Post a Comment