Wednesday, August 22, 2012

HUJAN

Ia datang bawa ketenangan....












No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

8 comments:

  1. sy suka gambar pokok kaktus dan last photo..tabekkkkk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :)
      Yg last tu, dlm setiap 10 shots, 1 atau 2 je yg sharp.. jenuh menembak... hehe..

      Delete
  2. cantiknya gamba water crown tu.
    macam mana nak buat ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Haslinda :)

      Masa nak shoot tu kena agak2 bila drops nak hit the floor. Fyi, drops adalah air hujan yg jatuh dari atap depan rumah ke simen. Kebetulan ada air bertakung sikit sebab hujan agak lebat. Sebenarnya tak de plan pun nak shoot water crown tu tapi bila dok perati, eh, cam boleh kot. But condition tak berapa cukup terang, tu yg set ISO sampai max 6400.. haha.

      Ok, below adalah the specs:
      Shooting Mode: Aperture-Priority AE
      Tv(Shutter Speed): 1/640
      Av(Aperture Value):5.6
      ISO Speed:6400
      Lens: EF70-300mm f/4-5.6 IS USM
      Focal Length: 300.0 mm
      Image Quality: Fine
      Flash: Off
      White Balance Mode: Auto

      Delete