Monday, December 29, 2014

RTC PERAK

Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC - Rural Transformation Center) Perak yang terletak di Gopeng menyediakan pelbagai perkhidmatan kerajaan, swasta dan aktiviti perniagaan untuk kemudahan orang ramai berurusan di sini. Di samping itu, fasiliti yang disediakan juga adalah bersesuaian bagi kemudahan seisi keluarga berkunjung ke RTC Perak.

Ada Pasaraya Mydin, Agrobazaar (Jualan Produk Pertanian & Asas Tani) dan KFC. Facilities ada surau, medan selera, taman permainan kanak-kanak, tandas, ruang parkir, kedai serbaneka 24 jam, gelanggang futsal dan dewan.
Sumber: http://www.rtc.my/perkhidmatan-perak.php

Saya dan isteri ke sini sebab nak jalan2 since dah balik kampung di Batu Gajah. Dekat je dari Batu Gajah tu, lalu Kellie's Castle terus sampai simpang traffic light turn right and RTC ni on the left side.

First impression, sgt besar center ni. Macam hanger kapal terbang :). Banyak kedai2 tapi banyak yg kosong. Food courtnya yg belah kiri Mydin penuh, tapi yg belah kanan half kosong. Itu pun sebab ada motor show belah situ, otherwise lagi tak ramai orang. Food kiosk kat situ banyak tapi a few je yg operating. Parking memang luas sgt.

Dan kebetulan ada, tak tau apa nama event ni actually, motor show. Ada vintage motorcycles and latest models. Kereta modified juga ada siap dengan in-car-entertainment-audio-system yg soundnya at full blast boleh kasi sakit telinga!! The audio assault was awesome...hehehehe... :)

Anyway, here are a few snaps...

Very airy so it is nice and cool despite tghari yg panas. Got giant fans kat ceiling. 

Ada Mydin. Ada big screen and small stage for events. Dan kedai2.

Suasana motor show.

Tu dia, siap install personalized mobile audio and car video systems.

Turut dipamerkan adalah trophies yg dimenangi dari motor shows yg disertai sebelumnya.

Yg ni banyak betul menang piala!

Memang nampak 'smart' modifications yg dibuat. I wonder berapa la agaknya kos nak buat ni semua. 


Ada juga penyertaan for best vintage motorcycles. Such classic beauty!




Haaa.. this one made me smile. Not me je, yg pengunjung2 lain pun sama...hihi...

Pink all over! :)


Ni yg paling hebat. Saya suka the Lamborghini style doors :)



video


video


No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

4 comments:

  1. pernah berhenti kat rest area di hiway NSE dan nampak RTC ni, tapi idok le nyinggah masa tu sebab ramai sangat orang..
    bro, tasik SM Nor yg terkenal dulu apa jadi sekarang ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau time cuti2 tentu ramai org kat situ bro. Tapi luas sungguh tmpt tu. Lengkap dgn pelbagai kemudahan :)
      Kalau tak silap, lama dah tasik tu terbiar since 1990's. I think dah ada kawasan perumahan baru dah kat situ.

      Delete
  2. accesories gitu.. mesti harga dah exceed harga kereta tu sendiri kan?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh! Most definitely doc! :D
      Tu yg awesome tuh! Hahaha...

      Delete